Безплатна доставка над 150лв.

* Безплатната доставка няма да е валидна, ако в количката Ви има включен продукт с етикет “извънгабаритен продукт

Чаши кристален полистерол PET

Чаши кристален полистерол PET 

Пластмасовите и хартиените чаши са два от най-често използваните видове чаши за еднократна употреба днес. И двете имат своите предимства и недостатъци, като изборът между двете до голяма степен зависи от нуждите и предпочитанията на потребителя.

Пластмасовите са известни със своята издръжливост и устойчивост на счупване, което ги прави популярен избор за събития на открито или зони с голям трафик. Освен това са леки и лесни за транспортиране, което ги прави удобна опция за хора в движение. Също така, често могат да се персонализират, което позволява на фирмите да отпечатват своите лога или дизайни върху чашите за целите на брандирането.

Основният им недостатък обаче е тяхното въздействие върху околната среда. Те са направени от бионеразградими материали и може да отнеме стотици години, за да се разградят. Това допринася значително за проблема с пластмасовите отпадъци и много фирми и физически лица активно търсят алтернативи на пластмасовите чаши.

Хартиените чашо, от друга страна, са по-екологичен вариант. Те са направени от възобновяеми ресурси и са биоразградими, което означава, че могат да се разграждат естествено с течение на времето. Освен това могат да бъдат рециклирани, което още повече намалява тяхното въздействие върху околната среда.

Хартиените чаши обаче имат някои недостатъци. Те не са толкова издръжливи като пластмасовите чаши и могат лесно да се повредят, ако не се боравят внимателно. Те също така изискват повече ресурси за производство от пластмасовите чаши, тъй като изискват дървета, за да направят хартията.

Чаши кристален полистерол PET 

Go to Top